در دهه محرم هر کسی با توجه به سن و سال و قشری که به آن تعلق دارد سعی میکند، ارادت خود را به آقا نشان دهد و در این میان جوانان همواره بدعت گزار روشهای نویی در عزاداری هستند.
چند روزی است که قدم به هر کوی و برزن که میگذاری، پارچههای سیاه عزای امام حسین )ع) که بر دیوارها نقش بستهاند تو را به یاد بزرگمردی میاندازند که برای مبارزه با ظلم در مقابل فوج دشمنان ایستاد و نام خود را بر صحیفه تاریخ تا ابد ماندگار کرد. نزدیک محرم که میشود شهرها و ساکنانشان با همه توان و عشق خود به پیشواز عزاداری حسینی میروند که آرزوی همه ایرانیها زیارت مزارش است.
بوی محرم
نزدیک محرم که میشود، هیئتیهای محله از جوانان و نوجوانان گرفته تا میان سالان دست به دست هم میدهند که بار دیگر هیئتی که هر ساله هزاران نفر در ازای حضور در آن به حاجات دلشان میرسند را برپا کنند. یکی داربستها را به هم جوش میدهد و دیگری پردهها را نصب میکند و آن یکی به دنبال بر افراشتن پرچمها است.
همایش مذکور با حضور مادحین و مسئولین هیئات مذهبی و هیات امنای مساجد و مسئولین پایگاه های مقاومت و کلیه مسئولین شهرستان اعم از امام جمعه محترم ،فرماندار وفرماندهی ناحیه سپاه و همچنین حجه الاسلام روحانی نیا مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی در محل حسینیه سراب برگزار گردید.جلال زاده رئیس کانون مداحان شهرستان گرمه هدف از برگزاری همایش مذکور را آمادگی بیش از پیش هیئات مذهبی در برگزاری مراسم ایام محرم سید و سرور و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) برشمردند.در این مراسم آقای روحانی نیا و امام جمعه محترم آسیب های موجود در بین هیئات مذهبی و راه های جلوگیری از آنها را جهت حضار برشمردند و سپس کارگاه آموزشی به تفکیک جنسیت جهت خواهران وبرادران برگزار شده و در پایان نیز مداح اهل بیت (ع) استاد چاوشی از مداحان و اساتید تهران با صدای دلنشین خود دلهای عاشق و مشتاق را بسوی کربلای معلا پرواز دادند.این همایش به همت اداره تبلیغات و کانون مداحان و شورای هیئات مذهبی ,ناحیه مقاومت سپاه برگزار گردید:
اداره تبلیغات اسلامی با همکاری کانون مداحان و شورای هیئات مذهبی شهرستان بمناسبت فرارسیدن ماه محرم برگزار می نماید:
همایش طلایه داران رهروان ولایت در شهرستان گرمه
زمان:یکشنبه 21/8/91 ساعت 9:30 صبح
مکان:حسینیه سراب گرمه
افراد علاقمند به یادگیری کمک های اولیه، طی گذراندن کلاس های مربوطه، اطلاعات لازم برای کمک رسانی به همنوعان خود را یاد می گیرند. این گونه افراد می توانند برای یادگیری و آموزش کمک های اولیه پیشرفته اقدام کنند. در واقع افرادی که از قبل یک سری آموزش های لازم را دیده باشند، می توانند وارد سطح پیشرفته آن شوند.
اهمیت کمک های اولیه بر کسی پوشیده نیست، اما این اهمیت تنها برای کسانی ملموس است که به دلیل عدم آشنایی با کمک های اولیه، عزیزی را جلوی چشمان خود از دست داده اند و نتوانسته اند کاری برای او انجام دهند. اگر هم بعدها متوجه شوند که مشکل فرد فوت شده بسیار معمولی بوده و می توانسته اند به راحتی با استفاده از کمک های اولیه به او کمک کنند، عمق فاجعه چند برابر خواهد شد.
لذا ضروری است که حداقل یک نفر در هر خانواده به این مهارت ها مسلط باشد تا در صورت بروز مشکل در خانه، محل کار، مسافرت، میهمانی و ... به کمک افراد مصدوم و آسیب دیده بشتابد.
ما نباید فکر کنیم که آموزش کمک های اولیه تنها در زمان زلزله و سیل و بلایای طبیعی لازم است، بلکه در هر لحظه، حادثه در کمین ما است.
اگر اکثر افراد جامعه آگاهی لازم را در این زمینه داشته باشند، دیگر شاهد آن نخواهیم بود که افراد زیادی در جاده و خیابان متنظر تیم امدادی و اورژانس برای کمک رساندن به فرد مصدوم از سانحه تصادف باشند و هیچ کاری از دستشان برنیاید.
افراد علاقمند به یادگیری کمک های اولیه، طی گذراندن کلاس های مربوطه، اطلاعات لازم برای کمک رسانی به همنوعان خود را یاد می گیرند.
این گونه افراد می توانند برای یادگیری و آموزش کمک های اولیه پیشرفته اقدام کنند. در واقع افرادی که از قبل یک سری آموزش های لازم را دیده باشند، می توانند وارد سطح پیشرفته آن شوند.
معمولا امدادگران و کارکنان اتاق اورژانس وارد این سطح می شوند. این کلاس ها معمولا شامل دروس و انجام مهارت های علمی می باشد.
در کلاس های پیشرفته، آموزش دروس تخصصی امداد و نجات داده می شود که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد :
1- کنترل خونریزی: این نوع مهارت در کلاس های کمک های اولیه در سراسر جهان آموزش داده می شود. این نوع آموزش فراتر از آموزش کنترل خونریزی در کلاس های مقدماتی است.
در کلاس های مقدماتی با استفاده از فشار مستقیم بر روی ناحیه آسیب دیده، سعی در بند آوردن خونریزی می کنند. اما در کلاس های پیشرفته، بند آوردن و یا کنترل خونریزی از طریق تنظیم ارتفاع اعضای بدن مصدوم و کمپرس آب سرد صورت می گیرد.
در کنترل خونریزی از طریق تنظیم ارتفاع بدن، قسمت هایی از بدن که دچار خونریزی شده است را بالاتر از سطح قلب قرار می دهند تا فرد مصدوم خون کمتری از دست بدهد.
در کنترل خونریزی از طریق کمپرس آب سرد، هم زمان با فشار دادن ناحیه آسیب دیده، کمپرس آب سرد نیز بر روی آن قرار می گیرد.
از روش دیگری هم برای کنترل خونریزی استفاده می کنند. به این طریق که از نوار پارچه ای و یا شریانبند استفاده می کنند. استفاده از این وسایل برای جلوگیری از جریان خون به اندام مجروح می باشد. این روش به عنوان آخرین راه کنترل خونریزی مطرح می باشد و اگر اشتباه انجام گیرد، آسیب های دائمی را برای فرد مصدوم به همراه دارد. بنابراین مهارت امدادگر در این روش بسیار حائز اهمیت است.
2- کنترل راه تنفسی (هوایی) : منظور از کنترل راه هوایی، باز کردن مسیر هوایی مصدوم برای تنفس راحتتر او می باشد. در کلاس های پیشرفته کمک های اولیه، اقدامات بهتری در این زمینه آموزش داده می شود. لوله گذاری تا رسیدن فرد به بخش اورژانس، جزء برنامه های درسی این نوع کلاس ها می باشد. البته لازم به ذکر است که این روش زمانی انجام می گیرد که راه های اصلی تنفس مانند دهان و مجرای بینی، کارکرد خود را برای انجام تنفس از دست داده باشند.
3- ACLS یا حمایت از زندگی فرد مصدوم با استفاده از احیای قلبی :
احیای قلبی ریوی (تصویر روبرو) به فرد امدادگر این امکان را می دهد تا مهارت های لازم برای کمک به افرادی که از ایست قلبی رنج می برند را به دست آورد. امدادگران علایم بیماران قلبی را می شناسند و مهارت لازم برای کمک به آنها را یاد می گیرند. هم چنین آنها می دانند که فرصت کوتاهی برای کمک به بیماران دچار ایست قلبی خواهند داشت.
4- آشنایی با انواع داروها: داروهای مختلفی که در حین انجام عملیات نجات به کار می آیند، به امدادگران آموزش داده می شود و آنها با بهترین زمان مصرف آن آشنا خواهند شد. نحوه مصرف داروها از طریق خوراکی، وریدی و یا انواع دیگر آموزش داده می شود.
5- آشنایی با تجهیزات: امدادگران در طی گذراندن کلاس های پیشرفته کمک های اولیه، با تجهیزات پزشکی و امدادی آشنا می شوند، تجهیزاتی مانند مانیتور قلبی، آنژیوکت و ... .
به سبب گستردگی تجهیزات پزشکی و امدادی، آشنایی کامل با این موارد بسیار لازم و ضروری است.
6- لازم به ذکر است که امدادگران پس از گذراندن کلاس های پیشرفته کمک های اولیه و قبولی در آزمون مربوطه، گواهینامه ای دریافت می کنند که نشان دهنده مهارت کافی برای امداد می باشد.
این افراد می توانند در شرایط حساس و بحرانی، با نشان دادن این کارت، به انجام کارهای امدادی بپردازند و به مصدومان و حادثه دیدگان کمک کنند.
بال کسی به اوج هوایت نمی رسد حتی ملک به گرد دعایت نمی رسد دسـتان آسمان به بلنـدای آسمان بر خاک ریشه های عبایت نمی رسد آقا بدون نور تو حتی فرشته هم گمراه می شود ؛ به هـدایت نمی رسد تو چهارمین علی سریر ولایتی درک زمین به فهم ولایت نمی رسد فخر گدایی سر کویت همین بس است صد پادشاه هم به گدایت نمی رسد ما را غلام حضرت هادی نوشته اند دیوانگان غیر ارادی نوشته اند وقتی قرار شد که کمی سروری کنم باید همیشه پای شما نوکری کنم روی زمین که رد و نشان از شما کم است باید نظر به نقطه ی بالاتری کنم وقتی قرار شد به تو نزدیک تر شوم باید که التماس به چشم تری کنم بار رسالت غم تو روی دوش من پس می توان به عشق تو پیغمبری کنم با این گدایی سر کوی تو بی گمان باید به کل عالمیان سروری کنم چون دل میان زلف کسی ساده گم شدم
شکر خدا اسیر امام دهم شدم